11:21 18.08.2022

Грузинські правозахисники закликають владу країни негайно запровадити візовий режим із Росією

2 мин читать
Грузинські правозахисники закликають владу країни негайно запровадити візовий режим із Росією

Неурядові правозахисні організації (НПО) Грузії закликали владу країни негайно встановити візовий режим із РФ, повідомляє інформаційний портал "Новости - Грузия".

"Ми вважаємо, що контроль за в'їздом до Грузії російських громадян і підприємств є питанням національної безпеки країни", - йдеться в заяві НПО, яку наводить портал із цього приводу.

У ній також виражено повну підтримку українському народу та його боротьбі за свободу у війні з РФ.

Одночасно грузинські правозахисники уточнюють, що проблема масового в'їзду росіян до Грузії стала "особливо актуальною" через те, що громадяни РФ використовують Грузію для виходу зі складної економічної ситуації, спричиненої діями самої Росії та покладеними на неї санкціями.

"Окупація, що триває, етнічні чистки, скоєні РФ в Грузії, злочини проти людяності, тривалий конфлікт в Україні й часто використовуваний РФ підхід - інтервенція в іноземну державу під приводом так званого захисту власних громадян - створює достатню підставу для встановлення візового режиму", - наголошують правозахисники.

Вони уточнюють, що обмеження у правах громадян окупуючої чи ворожої країни є поширеною світовою практикою та сумісне з міжнародно визнаними стандартами у галузі прав людини.

"На підставі всього вищевикладеного вимагаємо негайно встановити візовий режим для громадян Росії та переглянути правовий статус тих, хто вже в'їхав на територію країни", - наголошується у заяві.

Її підписантами стали 19 грузинських НПО, серед яких Інститут громадянського суспільства, Асоціація молодих юристів Грузії, Рух за рівність, Група підтримки жіночих ініціатив WISG, Європейський фонд, Вартові демократії, Міжнародна обсерваторія адвокатів та юристів тощо.

 

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Шмыгаль: могу сказать, что мы точно имеем прогресс относительно снятия блокады на границе с Польшей

Оккупанты обстреляли Моначиновку Харьковской области, погибла мирная жительница

Рада провалила голосование по трем постановлениям, в частности о правах военнослужащих и полицейских на социальную защиту

Туск: нет такой силы в мире, которая бы могла подорвать нашу дружбу и солидарность с Украиной

Кличко встретился с мэром Парижа в Киеве

Президент Филиппин пригрозил Китаю контрмерами в ответ на действия в Южно-Китайском море

Зеленский представил Службе внешней разведки нового руководителя – Олега Иващенко

В пункте пропуска "Угринов-Долгобичув" ориентировочно до 2 апреля снята блокада пропуска грузовиков в обоих направлениях

СБУ задержала "крота" вражеской разведки - чиновника Киевской ОВА, который под видом капеллана намеревался шпионить за десантниками ВСУ в Киеве

В Киев прибыла глава Национальной ассамблеи Франции

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА