11:57 10.08.2022

Військовий аеродром "Саки" - один із п'яти, використовуваних окупантами для авіаударів по Україні, – спікер Повітряних сил ЗСУ

2 хв читати
Військовий аеродром "Саки" - один із п'яти, використовуваних окупантами для авіаударів по Україні, – спікер Повітряних сил ЗСУ

Російські окупанти використовували аеродром "Саки" в смт Новофедорівка у Криму, як і інші кримські військові аеродроми, для завдання авіаційних ударів по Україні, повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Звідти злітають літаки, й вони носять ракети на собі. Наразі зрозуміло, що вони вже не залітають у зону дії нашої ППО, вже немає таких дій протягом трьох місяців фактично, але літаки злітають звідти й завдають ударів ракетами, які є досить небезпечними. Це, зокрема, протирадіолокаційні ракети та інші авіаційні засоби ураження, які можуть нести їхні літаки", - сказав Ігнат в ефірі національного телемарафону в середу вранці.

За його словами, судячи з оприлюднених відеоматеріалів, на яких зафіксовано вибухи на аеродромі "Саки", було виявлено склад боєприпасів і авіаційного озброєння, яке зберігали там окупанти.

"Там окупанти розмістили літаки Су-30 СМ переважно... ще стояли літаки Су-24... Іл-76 був помічений там, можливо, гелікоптери - ось така техніка там зберігалася. Сподіватимемося, що її знищено, як і цей склад, тому що було видно кілька вибухів по території всього аеродрому... Тому будь-який аеродром вивести з ладу – це дуже добре. А якщо ще додатково там знищено з десяток літаків, це буде взагалі справжня розмова", - сказав Ігнат.

Спікер Повітряних сил ЗСУ уточнив, що на аеродромі "Саки" "навчають корабельну авіацію сідати й чіплятися спеціальним гаком за троси - імітація посадки на палубу корабля".

На запитання, скільки в Криму є аеродромів, які РФ може використати для зльоту літаків та завдання ракетних ударів по Україні, він відповів: "Там близько п'яти аеродромів: ми знаємо аеродром Бельбек, Джанкой великий аеродром".

"Якщо говорити про інші, то це і Білорусь, і сама територія Росії - це десятки аеродромів, звідки постійно вилітають літаки. Для літаків теж не проблема з одного аеродрому перелетіти на інший. Але це дозволяє противнику створювати, як кажуть, аеродроми підскоку, перебазування техніки, для завдання ударів там, де він запланував… Аеродроми - це надзвичайно важлива річ, які потрібно демілітаризувати", - резюмував Ігнат.

Як повідомлялося, у вівторок сталася серія вибухів на військовому аеродромі у смт Новофедорівка Сакського району тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Міністерство оборони України, коментуючи пожежу на території аеродрому, заявило, що не може встановити причину займання, проте нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях. Також у Міноборони наголосили, що РФ може використовувати факт пожежі в інформаційній війні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА