Події

Інспекційна група проведе 10 серпня огляд двох суден, що прямують у Чорне море, - ООН

Спільний координаційний центр (СКЦ) дав дозвіл на проходження через морський гуманітарний коридор двох суден, що прямують до українських портів, їх буде оглянуто в середу, повідомляє ООН.

"Спільний координаційний центр (СКЦ) санкціонував сьогодні рух двох суден, які чекають на огляд, через морський гуманітарний коридор (...) Судна Petrel S і Brave Commander пройдуть інспекцію в Мармуровому морі й у разі отримання дозволу вирушать до Чорноморська та Південного відповідно", - йдеться у повідомленні.

У вівторок спільні інспекційні групи оглянули судна Riva Wind, Glory та Star Helena, які залишили в чорноморські порти, всі вони були допущені до відплиття, зазначили у штаб-квартирі.

Крім того, в середу, 10 серпня, у Мармуровому морі спільні інспекційні групи оглянуть судна Mustafa Naciti, Sacura та Arizona.

Як повідомлялося, 22 липня у Стамбулі за участю ООН, Росії, Туреччини та України відбулося підписання двох документів про створення коридору для вивезення зерна із трьох портів на українській території – Чорноморська, Одеси та Південного. Перше судно з 26 тис. тонн кукурудзи вийшло з Одеси 1 серпня.

7 серпня було здійснено вихід суховантажного судна Riva Wind (Маршаллові Острови, вантаж - кукурудза) з порту Одеса, танкера Mustafa Naciti (Туреччина, вантаж - соняшникова олія), суховантажів Star Helena (Маршаллові Острови, вантаж - борошно) та Glory (Маршалові Острови, вантаж - кукурудза) із порту Чорноморськ.

8 серпня суховантажне судно Arizona (Ліберія, вантаж - кукурудза) залишило порт Чорноморськ, суховантажне судно Sacura (Ліберія, вантаж - соя) - порт Південний.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ