Події

Ворог зосередив основні сили на Сході України, штурмував Верхньокам'янське на Луганщині

Російські окупанти під час штурму Верхньокам'янського в Луганській області використовували весь спектр озброєння, застосовували авіацію, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

"Противник зосередив основні зусилля на Сході України і штурмував Верхньокам'янське. У Рубіжному окупанти почали ховати городян, яких вони вбили в березні-квітні", – написав Гайдай у телеграм-каналі в неділю.

Він зазначив, що незважаючи на перекидання частини живої сили і техніки в південні області, основні зусилля росіяни продовжують зосереджувати на Сході України.

За словами голови ОВА, противник тричі організовував штурмові дії, під час кожної з яких атакував одразу з кількох сторін. Зокрема, вів наступ поблизу Верхньокам'янського, але через опір ЗСУ змушений був відступити.

"12 разів росіяни застосовували ствольну артилерію, ще чотири – реактивну. Таку ж кількість разів залучали мінометників, завдали два ракетних удари. Населені пункти, навколо яких пролягає лінія фронту, обстріляні окупантами з усіх видів озброєння, зокрема з танків. Шість ударів зроблені штурмовою і армійською авіацією ворога", – написав Гайдай.

Також він повідомив, що в Рубіжному окупанти днями поховали останки 63 загиблих місцевих жителів, яких вони вбили чотири місяці тому. Гайдай додав, що передусім росіяни перевіряли територію об'єктів соціального значення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ