07:07 03.08.2022

США не мають наміру створювати кризу у відносинах з Китаєм і зберігатимуть канали спілкування відкритими

2 хв читати
США не мають наміру створювати кризу у відносинах з Китаєм і зберігатимуть канали спілкування відкритими

Вашингтон не має наміру створювати кризову ситуацію навколо Тайваню і зберігатиме канали спілкування відкритими, повідомив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

"Ми очікуємо, що китайська сторона продовжить вживати заходів у відповідь у довгостроковій перспективі (...) США не домагаються і не хочуть кризи. Одночасно, ми не маємо наміру "брязкати зброєю," - заявив Кірбі у вівторок під час брифінгу в Білому домі.

Коментуючи візит на Тайвань спікера Палати представників США Ненсі Пелосі, який викликав невдоволення Пекіна, Кірбі зазначив, що Вашингтон "продовжить підтримувати Тайвань, захищати принципи свободи і відкритості в азіатсько-тихоокеанському регіоні і домагатися підтримки каналів спілкування з Пекіном".

"Ми звернули увагу на низку заяв у КНР в останні години, які, на жаль, не стали для нас несподіванкою. Немає жодних підстав для того, щоб Пекін перетворював цей візит (...) на своєрідну кризову ситуацію або використав це як привід для того, щоб нарощувати агресивні дії чи військову активність у Тайванській протоці або навколо неї", - заявив Кірбі.

Він наголосив, що у Пелосі "є право відвідувати Тайвань", додавши, що США "вжили всіх необхідних заходів для гарантування її безпеки".

"Візит спікера цілком відповідає нашій прихильності до концепції "єдиного Китаю". Ми відкрито заявляємо, що наш підхід до концепції не змінився", - підсумував представник американської Ради нацбезпеки.

Раніше в МЗС КНР заявили, що візит Пелосі до Тайваню став серйозним порушенням принципів "одного Китаю" та встановлення дипвідносин між КНР і США, серйозно вплинув на політичну основу китайсько-американських відносин, у зв'язку з цим Китай висловлює рішучий протест.

Для висловлення протесту заступник глави МЗС КНР Се Фен викликав американського посла Ніколаса Бернса.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА