Події

ОБСЄ запускає велику й амбітну програму для України - глава ОБСЄ

 ОБСЄ запускає велику й амбітну програму для України, повідомив міністр закордонних справ Польщі, нинішній глава ОБСЄ Збігнєв Рау.

"Сьогодні я маю можливість оголосити, що ми запускаємо велику й амбітну програму для України. Вона ґрунтується на довірчому партнерстві, а також на чималому досвіді, який ми здобули протягом останніх 28 років за рахунок розгортання в різних регіонах, а також завдяки реалізації близько 25 проєктів. Ми рішуче налаштовані залишатися на місцях і надавати підтримку Україні на шляху до подолання величезної кількості викликів, а також у допомозі з післявоєнним поновленням. Я переконаний, що ОБСЄ відіграватиме важливу роль у цих проєктах", - сказав Рау на пресконференції в Києві у вівторок.

Він додав, що як глава ОБСЄ разом із генеральним секретарем ОБСЄ Гельґою Марією Шмід вони запевнили міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, що ОБСЄ й надалі надаватиме допомогу Україні на шляху до забезпечення миру та стабільності за будь-яких обставин.

У свою чергу Шмід зазначила, що програма передбачає надання допомоги органам влади, суспільству.

"Вона ґрунтується на довірчих відносинах, а також на величезному досвіді, який ми накопичили протягом останніх трьох десятиліть", - сказала генсек ОБСЄ.

Вона також наголосила на необхідності відреагувати на підвищені ризики для цивільного населення внаслідок війни за рахунок протидії збройним заходам, боротьби з мінами або нейтралізації впливу війни на жінок і дітей, зокрема протидії незаконному переміщенню людей і сексуальному насильству.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ