Події

Кандидатуру на посаду глави СБУ ще не внесено - Стефанчук

Президент України Володимир Зеленський іще не вносив до Верховної Ради подання з кандидатурою на посаду глави Служби безпеки України, повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

"Станом на зараз поки що кандидатуру не внесено. Я приймаю, що в період загострення (ситуації у зв'язку з війною - ІФ) дуже важливо визначитися з такою кандидатурою, яка може повноцінно очолити це відомство. Тому що ті завдання і функції, які сьогодні покладено на Службу безпеки України, - це питання фактично національної безпеки України. Й тому, безумовно, ми чекаємо на цю кандидатуру", - сказав спікер у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Він наголосив, що тільки-но президент України внесе подання з кандидатурою на посаду глави СБУ, це кадрове питання обов'язково буде розглянуто на пленарному засіданні. "Думаю, що зала цю кандидатуру підтримає", - додав Стефанчук.

Як повідомлялося, 17 липня Зеленський підписав указ про усунення Івана Баканова від виконання обов'язків глави СБУ, а 18 липня глава держави підписав указ про призначення тимчасовим виконувачем обов'язків глави СБУ Василя Малюка і вніс до ВР подання про звільнення Баканова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ