15:30 01.08.2022

У Раді готують звернення до світу у зв'язку з терактом в Оленівці - Стефанчук

2 хв читати
У Раді готують звернення до світу у зв'язку з терактом в Оленівці - Стефанчук

Керівництво Верховної Ради України готує звернення до міжнародної спільноти у зв'язку з умисним артилерійським обстрілом виправної установи в Оленівці Донецької області, внаслідок якого загинули українські військовополонені, повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

"Парламент обов'язково відреагує. Сьогодні-завтра буде опубліковано заяву від імені керівництва Верховної Ради України, в якій ми звернемося до всіх парламентів світу з тим, щоб не просто засудити, а прискорити всі питання, пов'язані з визнанням Російської Федерації країною-терористом, і допомогти Україні в розслідуванні цього злочину, щоб ці справи обов'язково дійшли до суду й винні у скоєнні цього теракту були покарані", - сказав спікер у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За словами Стефанчука, це звернення, крім нього, підпишуть перший віцеспікер Олександр Корнієнко і заступниця голови ВР Олена Кондратюк.

29 липня в Генштабі ЗСУ повідомили, що збройні сили РФ здійснили прицільний умисний артилерійський обстріл виправної установи в Оленівці Донецької області, водночас заяви про нібито обстріли з боку Збройних сил України є відвертою брехнею і провокацією.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що метою удару російської армії по виправній установі в Оленівці Донецької області, де перебували українські полонені, є зрив домовленостей щодо їх обміну і спроба приховати дедалі більшу кількість свідчень про масштаби російських воєнних злочинів.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усіх партнерів жорстко засудити воєнний злочин РФ - обстріл колонії в Оленівці Донецької області й визнати РФ державою-терористом.

Українська прокуратура розпочала розслідування у зв'язку з обстрілом російськими військами колонії. За даними слідства, 29 липня 2022 року держава-окупант завдала удару по території виправної колонії №120. Унаслідок цього загинули близько 40 осіб, 130 дістали поранень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА