Події

CБУ у Києві викрила на держзраді помічника народного депутата України

Під час спецоперації у Києві контррозвідка Служби безпеки затримала помічника-консультанта народного депутата України, повідомляє пресцентр СБУ.

"Будучи російським агентом, він здійснював розвідувально-підривну діяльність в органах влади. Посадовець перебував на агентурному зв’язку у заступника начальника 9 управління Департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ Дмитра Зубарєва. Своєму російському куратору зрадник передавав розвіддані з різних напрямів. Зокрема, про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з РФ і проведення АТО/ООС на сході України", - йдеться у повідомленні у фейсбуці.

Встановлено, що чиновника завербував кадровий співробітник 9 управління 5 служби ФСБ Юрій Водолазкий під час поїздки до Москви.

"Для збору розвідданих посадовець використовував широке коло особистих знайомств і статус помічника чинного нардепа. А передавав інформацію через зашифрований канал електронного зв’язку. Не раз зрадник зустрічався зі своїми "кураторами" на території третіх країн, де отримував завдання та гроші", – додали в СБУ.

За співпрацю із ворогом він щомісяця отримував від російських спецслужб кошти у розмірі від $1,5 до 4 тис.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у скоєнні злочину за ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування завершено, матеріали передано до суду.

За даними ЗМІ, йдеться про помічника нардепа "Слуги народу" Юрія Здебського.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ