Події

Венедіктова: У спрямованій до суду справі щодо держзради Медведчука - "залізобетонні докази", інші справи ще розслідуються

Слідство зібрало значні докази провини народного депутата Віктора Медведчука у справі про держзраду та замах на розграбування національних цінностей, інші справи стосовно нього ще розслідуються, зазначає генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Ми абсолютно спокійно рухаємося до суду, бо там зібрано залізобетонні докази", - сказала генпрокурор у п'ятницю в ефірі українського телемарафону.

Вона додала: "Інша справа - "вугільна". Там іще слідство триває. І є ще дві потужні справи: одна з них - це відома "труба Медведчука"... Є ще одна справа, не хочу про неї говорити, там правоохоронці виходять на фінішну пряму, не буду спойлерити наперед".

Говорячи про перспективу притягнення до відповідальності іншого фігуранта за переданою до суду справою – народного депутата Тараса Козака, генпрокурор зазначила: "Вони вдвох у цій справі. Він (Козак) як виїхав у 2021 році, так і не повертався в Україну. Думаю, що вже й не повернеться, якщо не буде екстрадиції.

За словами Венедіктової, прокуратура притягуватиме його до відповідальності в заочному порядку. Генпрокурор додала, що немає точної інформації про те, де зараз перебуває Козак, але, найімовірніше, на території РФ.

Як повідомлялося, обвинувальний акт стосовно Медведчука у справі про держзраду та замах на розграбування національних цінностей передано до суду 2 червня. Медведчука обвинувачують у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від "ОПЗЖ", який перебуває в розшуку, а також посадовими особами РФ чинили замах на розграбування національних цінностей, - ідеться про незаконний видобуток нафти й газу в шельфі Чорного моря в районі АР Крим.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ