Події

Повністю відновити водопостачання на Донеччині наразі неможливо – голова ОВА

Перебої у водопостачанні Донецької області через постійні обстріли неминучі, заявив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Уже понад два тижні повністю відсутнє водопостачання у Слов'янську та Дружківці, частково у Краматорську, Костянтинівці та Торецьку. Зупинення водопостачання пов'язане з численними пошкодженнями ліній електропередач унаслідок бойових дій... Ми прагнемо якнайшвидше повернути воду жителям Донбасу, але все залежить від ситуації. З урахуванням постійних обстрілів такі перебої неминучі", - написав Кириленко в телеграмі у п'ятницю.

Він наголосив, що нормальні умови для життя на Донеччині наразі неможливі, й закликав усіх евакуюватися.

Водночас Кириленко розповів, що в четвер ремонтники змогли відновити лінії електропередач 110 кВ Слов'янська ТЕС – Миколаївка, а разом із ними й роботу насосних станцій 1-го та 2-го підйомів каналу "Сіверський Донець-Донбас".

За його словами, для відновлення водопостачання на півночі області необхідно відновити подачу електрики на насосні станції другого Донецького водопроводу, а через постійні обстріли енергетики не мають можливості розпочати ремонт.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ