Події

Війна має йти за сценарієм України – Подоляк

Військово-політичне керівництво України не має сумніву, що війна має йти за українським сценарієм, сказав в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Щойно ми ухвалимо інше рішення, на Банкову прийдуть тисячі людей, які втратили своїх близьких, рідних, дітей, дружин, чоловіків, і запитають: а навіщо були всі ці смерті? Якби Росія воювала справді за правилами, то будь-якої миті можна було б сказати: добре, ми зрозуміли – це інфраструктурна війна, військові об'єкти знищуються тощо", - зазначив він.

"Але тут питання стоятиме не так. Нас завжди потім запитуватимуть: а навіщо ці люди, ось ці дітки п’яти років сиділи три місяці в підвалі та їли, по суті, те, що знаходили. Навіщо цих людей понівечили та вбили окупанти? І ми не відповімо на нього, якщо сьогодні відкладемо війну на два роки. Тому немає жодного дуалізму у прийнятті рішення – чи треба нам воювати далі", - заявив Подоляк.

За його словами, військово-політичне керівництво добре розуміє, куди Україна має дійти. "Ми чудово усвідомлюємо всі ризики і замороженої війни, і завершеної не за сценарієм України", - наголосив радник глави ОП.

"Це консолідоване рішення і відповідальність... Ми також розуміємо, що зброя поки що надходить до нас повільно і не в необхідному обсязі. Це питання нерішучості європейських політичних еліт та бюрократії. Але вони поступово себе ламають", - вважає він.

За словами Подоляка, "Україні необхідно нагромадити критичний обсяг зброї та військової техніки".

"Росія готувалася до війни, збирала ресурси. А зараз вони на сході України витрачають свої ключові резерви. І ми маємо вистояти. Це навіть не питання якихось територіальних рухів, умовно, кілометр туди чи назад. Питання витримати, доки вони розтратять ключові ресурсні резерви".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ