Події

Бахмутський і Краматорський райони залишилися без електрики через бойові дії в регіоні

В результаті бойових дій в Донецькій області Бахмутський і Краматорський райони залишилися без електрики, повідомив голова ОВА Павло Кириленко.

"На магістральній лінії електропередач 330 кВ спрацював аварійний захист – знеструмлена Центральна електропідстанція НЕК Укренерго в районі Торецька і, як наслідок, – населені пункти Бахмутського і Краматорського районів", - написав Кириленко в телеграм-каналі в неділю.

За його словами, відновлювальні роботи вже почалися і "необхідно буде ліквідувати близько двох десятків розривів проводів".

Через відключення електрики припинена подача води від фільтрувальних станцій №1 і №2 другого Донецького водопроводу – Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка, Костянтинівка, Торецьк і прилеглі населені пункти опинилися без води.

Голова ОВА зазначив, що через відключення електроенергії 115 торецьких гірників залишилися під землею: 112 - на шахті "Центральній", троє - на шахті "Торецькій". Адміністрації вживають необхідних заходів для підняття шахтарів на поверхню.

"Причина і наслідки знеструмлення уточнюються. В умовах активних бойових дій перебої з подачею електрики і води неминучі. Ще раз закликаю всіх евакуюватися!", - підсумував Кириленко.

Раніше мер Краматорська Олександр Гончаренко повідомив, що Краматорськ і сусідні міста (Донецька обл.) залишилися без електропостачання через пошкодження, які було завдано високовольтній лінії електропередач під час бойових дій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ