Події

Зеленський і Мішель провели розмову напередодні спецзасідання Євроради 30-31 травня, де обговорюватиметься допомога Україні

Президент України Володимир Зеленський скоординував із головою Європейської ради Шарлем Мішелем кроки щодо посилення санкцій, продовольчої безпеки, відновлення та руху України до членства в ЄС.

"Напередодні спеціального засідання Європейської ради 30-31 травня продовжив діалог із Шарлем Мішелем. Наскрізним питанням засідання буде допомога Україні. Скоординували кроки щодо посилення санкцій, продовольчої безпеки, відновлення України та руху до членства в ЄС", - написав Зеленський у твіттері.

У свою чергу Мішель повідомив у твіттері: "Напередодні спеціального засідання Європейської ради наступного тижня підтвердив президентові України Володимиру Зеленському, що підтримка ЄС України залишається незмінною. Оскільки розпочинається четвертий місяць війни, ми обговорили подальшу гуманітарну, фінансову та військову допомогу".

Він також повідомив, що поінформував Зеленського про порядок спеціального засідання Європейської ради 30-31 травня.

"Ми обговорили, як найкраще підтримати відновлення країни. Також розглянули питання глобальної продовольчої безпеки та зусилля щодо розблокування українських морських портів", - зазначив Мішель.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ