Події

Байден починає поїздку Південною Кореєю та Японією

Президент США Джозеф Байден з 20 до 24 травня відвідає Південну Корею та Японію, де зустрінеться з лідерами обох країн.

У Білому домі заявили, що президент відвідає ці країни "з метою подальшого поглиблення зв'язків між нашими урядами, економіками та народами". У кожній країні Байден проведе двосторонні зустрічі з місцевими лідерами - новообраним президентом Республіки Корея Юн Сок Йолем та прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісідою.

На переговорах з південнокорейським та японським лідерами Байден, за повідомленням Білого дому, обговорить можливості поглиблення відносин у сфері безпеки, зміцнення економічних зв'язків та розширення співпраці для досягнення практичних результатів.

Крім того, у Токіо президент США зустрінеться з лідерами Чотирьохстороннього діалогу з безпеки (QUAD, у складі США, Австралія, Індія та Японія).

У середу радник президента з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США не відкидають можливості проведення КНДР ракетних або ядерних випробувань під час візиту Байдена. За словами Саллівана, випробування можуть пройти або в перший, або в другий день поїздки президента, і американська сторона готова до всіх варіантів розвитку подій.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ