Події

Міністри оборони ЄС схвалять іще 500 млн євро на озброєння України - Боррель

Рада міністрів оборони Європейського Союзу на засіданні Ради з питань закордонних справ, яке відбувається у вівторок у Брюсселі, схвалить пропозицію виділити Україні ще 500 млн євро на озброєння.

Про це напередодні засідання повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель, який є ініціатором четвертого траншу Україні з міжурядового фонду мирних можливостей.

"Українці чинять спротив, результат війни в цей момент не відповідає російським очікуванням. Українці зупинили російську армію. І ми маємо продовжувати підтримувати їх зброєю. Тому ми схвалимо ще 500 млн із фонду (мирних можливостей)", - висловив упевненість Боррель.

Він нагадав, що ситуація в Україні через війну, яку веде проти неї Росія, буде предметом обговорення глав оборонних відомств країн-членів ЄС за участю через відеозв'язок міністра оборони України Олексія Резнікова та заступника генерального секретаря НАТО Мірча Джоане.

Як повідомлялося раніше, з 500 млн євро передбачуваної допомоги 490 млн євро буде виділено на летальну та 10 млн євро – на нелетальну зброю.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ