Події

Російські військові зміцнюють свої позиції на східних рубежах України для недопущення українських ЗСУ на ці території

Російські військові зміцнюють свої позиції на східних рубежах України для недопущення Збройних сил України на ці території, повідомляє пресслужба Генерального штабу.

"На Слобожанському напрямку противник зосереджує основні зусилля на стримуванні наступу підрозділів Сил оборони. На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні займаних позицій та недопущенні просування наших військ. На Слов’янському напрямку - здійснює доукомплектування та поповнення втрат, намагається відновити наступ", - йдеться в оперативному зведенні Генштабу станом на 7.00 вівторка.

У відомстві зазначається, що авіація супротивника здіснювала ураження об'єктів цивільної та військової інфраструктури у східній операційній зоні та промислових об'єктів у глибині території України.

Також продовжує зберігатись загроза нанесення на Волинському та Поліському напрямках з території республіки Білорусь ракетно-авіаційних ударів по інфраструктурних об'єктах України.

Крім того, на Сіверському напрямку ворог продовжує посилено охороняти ділянку українсько-російського кордону. У районі населеного пункту Білокопитове Сумської області здійснив мінометний обстріл підрозділів Державної прикордонної служби України.

На Донецькому напрямку російські військові продовжують обстріл із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та застосовувати авіацію.

На Лиманському напрямку противник вів наступальні дії у районі населеного пункту Дробишеве і посилював угруповання військ.

Водночас, під час бойових дій ворог зазнав втрат і відійшов на Сєверодонецькому напрямку у районі населеного пункту Сиротине.

Також окупанти не мали успіху на Бахмутському (н.п.Вискрива), Авдіївському (н.п.Кам'янка), Курахівському (н.п.Вугледар) напрямках.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних бойових дій не проводив. Здійснював вогневе ураження цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Кам'янське, Оріхів, Новосілка та Гуляйполе.

На Південнобузькому напрямку підрозділи противника активних бойових дій не проводили, обстрілювали наші підрозділи із ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Лимани, Таврійське, Трудолюбівка і Осокорівка.

У Генштабі додали, що на Бессарабському напрямку в результаті ракетного удару з російських літаків стратегічної авіації у Білгород-Дністровському районі Одеської області уражено об'єкти цивільної інфраструктури, зруйновано приватні будівлі.

В акваторії Чорного моря поблизу острова Зміїний відзначено підйомно-рятувальні роботи на місці знищення російського десантного катера.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ