Події

У НАТО вірять в консенсус з Туреччиною з питання членства Швеції і Фінляндії в Альянсі - генсек

Генсек НАТО Єнс Столтенберг в неділю заявив, що союзники по альянсу вірять у можливість досягнення взаєморозуміння з Анкарою з питання членства Швеції і Фінляндії в цій організації.

"Туреччина - важливий союзник. Туреччина висловлювала деяку стурбованість. А коли є занепокоєння і питання, ми в НАТО сідаємо за стіл переговорів. І я впевнений, що ми прийдемо до взаєморозуміння і згоди з приводу того, що робити далі з питання про членство в Альянсі", - заявив Столтенберг за підсумками саміту глав МЗС країн НАТО.

Він також висловив сподівання на те, що побоювання Туреччини з приводу вступу в НАТО Швеції і Фінляндії "не приведуть до суттєвої затримки" розгляду цього питання альянсом.

"Сподіваюся, все пройде швидко і легко", - зазначив Столтенберг.

Генсек знову заявив про те, що всі країни-учасниці Альянсу підтримують його політику "відкритих дверей".

Раніше в неділю міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про готовність працювати над усуненням перешкод для вступу Гельсінкі і Стокгольма в НАТО.

"Було запропоновано спільно працювати над усуненням побоювань турецької сторони", - заявив він за підсумками переговорів у Берліні з колегами зі Швеції та Фінляндії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ