Події

Переговори з російською стороною щодо порятунку тяжкопоранених із "Азовсталі" тривають, домовленостей поки немає - Верещук

Наразі військовим шляхом деблокувати "Азовсталь" (м.Маріуполь) неможливо, Україна запропонувала РФ вивезти українських тяжкопоранених гуманітарним коридором в обмін на полонених росіян, переговори ще тривають, повідомила віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Азовсталь. Станом на сьогодні військовим шляхом деблокувати Азовсталь неможливо. Захисники Азовсталі здаватися в полон не хочуть. Це гідно поваги. Росіяни не погоджуються на "екстракшн". Це реальність, але від росіян це не дивно. Що робити? Уряд опрацьовує різні варіанти. Жоден із них не ідеальний. Але ми шукаємо не ідеальний варіант, а робочий", - написала Верещук у Telegram-каналі.

За її словами, як перший крок Україна запропонували росіянам обмін.

"Ми вивозимо наших тяжкопоранених хлопців з Азовсталі гуманітарним коридором. Водночас віддаємо полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених", - заявила міністр.

Вона наголосила, що домовленостей ще немає, переговори тривають.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ