Події

Зеленський розраховує на позитивне рішення щодо статусу України як кандидата у члени ЄС у червні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розраховує на позитивне рішення Європейської ради щодо надання Україні статусу кандидата у члени Європейського Союзу вже у червні поточного року.

"Сьогодні ми зробили ще один крок. Дуже важливий і не просто формальний на нашому шляху до ЄС. Україна передала другу частину відповідей на спеціальний опитувальник, який має заповнювати кожна країна, яка прагне стати частиною ЄС. Зазвичай, на це йдуть місяці, але ми зробили це за лічені тижні", - заявив Зеленський у відеозверненні у ніч проти вівторка.

"Розраховую у червні отримати позитивну відповідь щодо набуття нашою країною статусу кандидата на членство в ЄС", - додав глава держави.

Як повідомлялося, 9 травня Україна передала Європейському Союзу заповнену другу частину опитувальника, необхідну для набуття статусу кандидата на членство в ЄС.

Зазначається, що у цьому документі Україна оцінювала відповідність українського законодавства європейському (acquis communautaire), а відповіді на другу частину становлять близько 4 тис. сторінок, на яких розгорнуто картину стану українського законодавства після 8 років виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ