Події

Суд заарештував корпоративні права та рахунки підприємств родичів Медведчука та Козака

З ініціативи Державного бюро розслідувань (ДБР) суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки суб'єктів господарювання, що належать родичам народних депутатів України Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Як повідомляється на сайті ДБР у четвер, на заарештованих рахунках перебувало понад 40 млн грн.

"У середу працівники Територіального управління ДБР Львова провели чергові обшуки на об'єктах, пов'язаних із сім'ями депутатів. Слідчі дії відбувалися за шістьма адресами, одна з них - у Київській області, решта - на території Львівської області. Обшуки проводились у рамках кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України). Родичі Козака та Медведчука є суб'єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівській області", - йдеться у повідомленні.

Під час слідчих дій у родичів нардепів вилучено цінні картини, предмети антикваріату, інші коштовності. Надалі ДБР має намір заарештувати та передати їх Нацагентству з управління активами.

У відомстві також нагадали, що 27 квітня вже провели обшуки на 22 об'єктах у Львівській області, які належать родичам нардепів.

"ДБР продовжує роботу зі знаходження та передачі коштів і майна, отриманих сумнівним шляхом, на потреби ЗСУ", - зазначили у відомстві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ