Події

Староста Козачої Лопані перейшла на бік окупантів і підозрюється у держзраді

Слідчі Управління СБУ у Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури заочно повідомили про підозру у державній зраді (ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України) старості Козачолопанського старостинського округу Харківської області Людмилі Вакуленко.

"За даними слідства, жінка-староста... перейшла на бік ворога. Вона проводить роботу з налагодження поставок так званої "гуманітарної допомоги" з РФ і висвітлює це в російських ЗМІ. Крім того, жінка вербує з-поміж місцевого населення осіб, які можуть працювати на користь агресора", - повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

Крім того, про підозру в держзраді та колабораційній діяльності (ч.2 ст.111, ч.5 ст.111-1 КК України) заочно повідомлено мешканця смт Козача Лопань Максима Губіна, який добровільно обійняв посади "тво голови тимчасової адміністрації" після окупації селища Збройними силами РФ. За даними досудового слідства, Губін сприяє перепідключенню комунальних комунікацій селища до комунікаційних ліній РФ, передає в управління агресора господарські підприємства тощо.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ