Події

У 12 містах України працюють 24 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що у 12 містах України працюють 24 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства.

"В Україні працюють 24 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги. Мобільні бригади Запоріжжя, Дніпра, Полтави, Одеси, Вінниці, Ужгорода, Тернополя, Чернівців, Хмельницького, Львова, Луцька та Івано-Франківська надають допомогу постраждалим від насильства, зокрема внутрішньо переміщеним особам, які вимушено залишили зони бойових дій", - йдеться в повідомленні пресслужби віцепрем'єрки.

Зазначено, що в кожному місті працює по дві бригади, до складу кожної з яких входять два фахівці (психолог, соціальний працівник), а також водій з автомобілем.

"Унікальність надання послуг полягає в їхній мобільності – спеціалісти бригад можуть виїжджати на виклики до найбільш важкодоступних місць, надавати послуги жителям місцевих громад і внутрішньо переміщеним особам, що перебувають на їхній території та не мають доступу до спеціалізованих закладів чи обмежені в пересуванні", - йдеться в повідомленні.

Ці бригади надають психологічну допомогу постраждалим; реагують на повідомлення про випадки насильства, зокрема шляхом кризового й екстреного втручання; інформують постраждалих осіб про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства, а також про надавачів таких послуг, зокрема про загальні або спеціалізовані служби підтримки постраждалих (притулки, кризові кімнати, денні центри та інші); роз'яснюють постраждалим особам їхні права та можливості отримання допомоги; проводять інформаційно-просвітницьку діяльність.

Згідно з повідомленням, послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та CERF (Central Emergency Response Fund) та у партнерстві з місцевими органами влади та виконавчими партнерами ГО "Віра, Надія, Любов", Благодійним фондом "Посмішка ЮА", Молодіжним благодійним фондом "Ініціатива" та Благодійним фондом Butterfly.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ