Події

Зеленський зустрівся у Києві зі спікером Палати представників США Ненсі Пелосі

Президент України Володимир Зеленський зустрівся 1 травня у Києві зі спікером Палати представників США Ненсі Пелосі, повідомила пресслужба Офісу президента.

"Я вам вдячний за цей сигнал. Сигнал потужної підтримки України із боку народу США, Конгресу, двопартійної підтримки. Це свідчить про те, що США є лідером підтримки України під час війни проти агресії РФ, і я хочу подякувати вам за те, що ви допомагаєте Україні захищати суверенітет і територіальну цілісність", - сказав президент.

Зеленський наголосив на важливості звернення президента США Джозефа Байдена до Конгресу про надання Україні фінансової допомоги у розмірі $33 млрд.

Пелосі зазначила, що сьогодні Україна героїчно бореться за свободу, і США готові допомагати Києву, допоки ця боротьба не завершиться. За її словами, Україна є межею волі.

За вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американської міждержавної співпраці, підтримку суверенної, незалежної та демократичної України Зеленський нагородив Пелосі орденом княгині Ольги.

Як уточнив член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко, разом зі спікером Палати представників Київ відвідали чотири конгресмена: Грегорі В. Мікс (Gregory W. Meeks, голова комітету міжнародних справ), Джейсон Кроу (Jason Crow), Джим Макговерн (Jim McGovern) і Адам Шифф (Adam Schiff), який як голова комітету Палати представників з розвідки вів імпічмент Дональда Трампа.

 

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ