Події

У Харківській області діють шахраї, що пропонують евакуацію на підконтрольну Україні територію

За пропозиціями евакуювати жителів тимчасово окупованої Борівської громади (Харківська обл.) на підконтрольну Україні можуть ховатися шахраї, вважають у селищній раді.

"Останнім часом з'являються повідомлення від "перевізників", що пропонують послугу евакуації населення з окупованих територій. За свою послугу вони просять оплату вперед на банківську картку. Такі пропозиції мають всі ознаки шахрайства. Реальні перевізники з м. Куп'янська вважають евакуацію з окупованої Борівської громади на території, підконтрольні українській владі, неможливою", - повідомляється на сторінці Борівської селищної ради в Facebook.

У селищній раді просять жителів громади бути обережними, критично оцінювати ситуацію і не перераховувати гроші незнайомим людям, щоб не стати жертвами шахраїв.

У селищній раді також зазначають, що виходячи з досвіду евакуації з інших тимчасово окупованих територій, жителів, які вирішили виїхати з території громади, будуть ретельно обшукувати на ворожих блокпостах, оглядати їх речі і вивчати вміст телефонів.

"На ворожих блок-постах російські військові проводять ретельний огляд речей і людей, що евакуюються. Чоловіків роздягають до пояса і перевіряють наявність слідів користування зброєю та татуювань. Жінок обшукують. Вивчають вміст телефонів, після чого їх можуть відібрати", - попереджають в селищній раді.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ