Події

Україна підтримує територіальну цілісність Молдови, засуджує спроби втягнути Придністров'я у війну РФ проти України - речник МЗС

Україна рішуче підтримує територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів та засуджує спроби втягнути Придністров'я у повномасштабну війну РФ проти України, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Україна рішуче підтримує територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми засуджуємо спроби втягнути молдовське Придністров'я у повномасштабну війну РФ проти України. Ми закликаємо до негайної деескалації напруженості", - написав Ніколенко у своєму твіттері.

У Міністерстві закордонних справ України зазначили, що хвиля повідомлень 21-26 квітня про мінування навчальних закладів, напад на будівлю "Міністерства державної безпеки", руйнування двох радіовеж у Григоріопольському районі та вибухи на аеродромі в Тирасполі збіглися у часі із заявами російського військового командування про намір захопити весь південь України та встановити сухопутний коридор із Придністровським регіоном Молдови.

"МЗС України продовжує уважно відслідковувати подальший розвиток подій. Збройні сили України надійно захищають нашу державу та готові зруйнувати будь-які подальші підступні плани агресора на українській території, зокрема на Південнобузькому напрямку", - наголошується у коментарі МЗС України у вівторок.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ