Події

Окупанти на Великдень депортували до Росії 149 маріупольців, зокрема 23 дітей – радник мера

Російські окупанти на Великдень депортували з Маріуполя до РФ 149 осіб, з яких 23 – діти, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Усі зриви реальної евакуації в Україну призводять до посилення депортації маріупольців. Фактично окупанти не приховують своїх намірів – обмежити в кількості населення Маріуполя, розселити переважно в районі морського порту для забезпечення його обслуговування... та облаштування там військової бази. Все це має обслуговувати обмежена кількість населення. Тепер ми бачимо тенденцію до підтвердження та реалізації", - написав він у телеграм-каналі.

Радник мера наголосив, що єдиною і головною метою контролю окупантів над Маріуполем є доступ до порту як до найглибшого на Азовському морі.

"Особливий цинізм - самозвіти бананової республіки про гуманітарну допомогу, подачки маріупольцям. Нагадаю, в місті залишилося близько 100 тис. людей. Офіційні звіти сателітів окупантів кажуть, що вчора, у Велике свято, було роздано … 5650 продуктових наборів. Тобто, по одному набору на 17,7 людини. Та як найвищий рівень цинізму - 140 дитячих наборів", – додав Андрющенко.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ