Події

Ми не чуємо відповіді Росії на пропозицію обміну мирних жителів та захисників Маріуполя

Президент України Володимир Зеленський заявив, що, як і раніше, не чути відповіді російської сторони на пропозицію обміну мирних жителів та захисників Маріуполя.

"Ситуація в Маріуполі залишається без змін. Максимально жорсткою. Російські військові блокують будь-які намагання організувати гуманітарні коридори і врятувати людей. Наших людей. Мешканців, які опинилися в руках окупантів. Їх намагаються депортувати або навіть мобілізувати в окупаційні війська. Доля як мінімум десятків тисяч маріупольців, які були раніше переміщені на територію, підконтрольну Росії, не відома", - заявив Зеленський у відеозверненні у вівторок увечері.

"На жаль, ми не чуємо відповіді від Росії на пропозицію обміну, яка може дозволити врятувати мирних мешканців і захисників Маріуполя", - додав він.

Глава держави наголосив, що на це мовчання варто звернути увагу всім, хто був чи може бути пов'язаний із Росією. "Коли буде вирішуватись ваша доля, у Москві мовчатимуть. Це показово. Це найкращий аргумент, щоб не зв'язуватися з Російською Федерацією", - підсумував він.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ