Події

Нардепи пропонують перенести святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні з 9 на 8 травня

Народні депутати пропонують відмовитися від державного свята "День перемоги" 9 травня та щорічно відзначати 8 травня День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відповідний законопроєкт №7297 про внесення змін до деяких законів України щодо увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні зареєстровано у Верховній Раді 18 квітня, повідомляє сайт парламенту.

Законопроєкт пропонує зробити 8 травня святковим та неробочим днем.

Автори законопроєкту також рекомендують президенту внести зміни до указів, які дозволять 9 травня відзначати в Україні День Європи.

"Україна має вшановувати пам'ять загиблих та відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні разом із усією Європою та всім цивілізованим світом - 8 травня, а 9 травня разом із державами-членами Європейського Союзу відзначати День Європи", - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

У супровідних документах до законопроєкту наголошується, що перемога над нацизмом у Другій світовій війні (1939-1945 рр.) у європейських державах відзначається 8 травня - у день капітуляції нацистської Німеччини.

Як відомо, День Європи в Україні відзначається щороку третьої суботи травня з 2003 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ