Події

На півдні України усвідомлюють, що після удару по крейсеру "Москва" атаки РФ посиляться

На півдні України усвідомлюють, що після завдання удару по крейсеру "Москва" атаки РФ посиляться, повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил охорони та оборони півдня України, капітан 1-го рангу Наталія Гуменюк.

"Ми усвідомлюємо, що атаки на нас посиляться, що ворог мститиме. Ми розуміємо це, ми усвідомлюємо, що це будуть, зокрема, і ракетні атаки, і можливі артилерійські обстріли. Ми не виключаємо також проведення десантної операції, тому що розлючений, відчайдушний ворог може сунутися вже навіть у пекло, в яке його так запрошують наші місцеві жителі", - сказала Гуменюк на брифінгу в медіацентрі "Україна" у п'ятницю.

Водночас вона наголосила, що Україна до цього готова і протидіє.

"Звісно, для ворога це суттєва втрата. Ви всі бачили і фінансові розклади, і збройне розуміння, що це за втрата, й іміджева... Ми розуміємо, що це є досить переконлива наша перемога, перемога в якійсь битві, але не перемога у всій війні. Проте ми до перемоги рухаємось", - зазначила Гуменюк.

Начальник об'єднаного координаційного пресцентру наголосила, що ураження "настільки серйозні, що боєздатність корабля втрачена".

"Далі очікуємо підтверджень абсолютно переконливих, тому що заяви країни-агресора для нас не абсолют", - пояснила Гуменюк.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ