Події

Від початку війни до Запоріжжя було евакуйовано понад 114 тисяч людей

Від початку війни в Запоріжжя гуманітарним коридором було евакуйовано 114 125 осіб, із них 29 405 дітей, повідомив у Фейсбуці в неділю ввечері заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Місто повністю готове прийняти вимушених переселенців. Тільки вчора зустріли 5 558 осіб з урахуванням гуманітарного коридору з Маріуполя та Бердянська. До обласного гуманітарного штабу з Кіровоградської області направляють тисячі продовольчих наборів, які потім розподіляються між населенням. За період війни Укрзалізницею до Запоріжжя надійшло понад 5 000 тонн гуманітарної допомоги", - написав він.

За словами Тимошенко, під час поїздки до Запоріжжя він зустрівся з людьми, які евакуювалися гуманітарним коридором із Маріуполя до Запоріжжя. "Зараз вони тимчасово проживають в одному із санаторіїв Запоріжжя і забезпечені всім необхідним.

Люди розповіли про всі жахи, які чинить окупаційна російська армія в українському місті. Це важко слухати без болю в серці. Всі сподіваються повернутись у мирний український Маріуполь", - написав також він.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ