Події

Мінветеранів готове тимчасово взяти на себе функції з координації збору та узагальнення інформації про зниклих безвісти українських захисників

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна заявляє, що Мінветеранів готове тимчасово взяти на себе функції щодо координації збору та узагальнення інформації про зниклих безвісти українських захисників, а також розробити механізм надання соціальних гарантій їхнім сім'ям.

"Незважаючи на те, що згідно з положенням про Мінветеранів ми лише сприяємо здійсненню заходів щодо звільнення військовополонених та заручників, які зникли безвісти у зв'язку з війнами, до нас звертаються безпосередньо по допомогу з цих питань. Ми наголошуємо, що потрібно створити механізм, коли сім'ї зниклих під час участі у бойових діях отримували б відповідний статус і пільги. Мінветеранів може взяти на себе тимчасові функції з координації узагальнення цієї інформації, а також розробки пропозицій до напрацювання відповідного механізму разом із відповідними відомствами - Міністерством соціальної політики, Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ", - наводить слова Лапутіної пресслужба відомства.

За її словами, серед невідкладних питань на сьогодні - вирішення проблеми щодо надання відповідного статусу та соціальних гарантій сім'ям загиблих захисників, які з різних причин не були оформлені у військових частинах, а також сім'ям воїнів, які вважаються зниклими безвісти.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ