Події

США, Велика Британія та Австралія розпочнуть співпрацю в галузі гіперзвукового озброєння - заява

США, Велика Британія та Австралія, які є членами партнерства AUKUS, зобов'язалися розпочати співпрацю в галузі гіперзвукового та контргіперзвукового озброєння, йдеться у спільній заяві трьох країн, оприлюдненій у вівторок.

"Сьогодні ми також вирішили розпочати тристоронню співпрацю з гіперзвукового, контргіперзвукового та радіоелектронного бойового потенціалу, а також розширити обмін інформацією та поглибити співпрацю з оборонних інновацій", - ідеться у заяві, розмішеній на сайті уряду Великої Британії.

Зазначається, що ця ініціатива стане доповненням до наявних зусиль щодо співпраці у галузях кібертехнологій, штучного інтелекту, квантових технологій.

У вересні минулого року президент США Джо Байден, прем'єр-міністри Австралії Скотт Моррісон та Великої Британії Борис Джонсон оголосили про створення нового тристороннього партнерства у сфері безпеки – AUKUS. Першою великою ініціативою в межах цього партнерства стало оголошення будівництва атомних підводних човнів для Австралії. Через це Канберра відмовилася від контракту на будівництво підводних човнів із французькою компанією Naval Group на суму, за різними даними, від $60 млрд до $90 млрд.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ