Події

Міські голови Сновська і Берислава звільнені з полону - Кличко

Міський голова Сновська (Чернігівська область) Олександр Медведьов і мер Берислава (Херсонська область) Олександр Шаповалов звільнені з полону, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Олександр Шаповалов, міський голова Берислава Херсонської області, був узятий в полон російськими окупаційними військами 19 березня. Його захопили, коли він разом з волонтерами доставляв гуманітарну допомогу в Нову Каховку", - написав Кличко в телеграм-каналі в неділю.

Олександр Медведьов, міський голова Сновська, Чернігівщина, провів у полоні окупантів тиждень, уточнив Кличко.

"Його захопили 25 березня разом з сімома іншими жителями громади. 28 березня 4 мирних жителів звільнили, але доля мера залишалася невідомою", - додав він.

"Обидва мери були захоплені орками через принципову позицію і відмову йти на співпрацю з російськими окупантами", - наголосив Кличко.

Як повідомила віцепрем'єр-міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, станом на 3 квітня в полоні у російських окупантів залишаються 11 голів місцевих громад з Київської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Донецької областей.

"Ми інформуємо про них, як і про інших зниклих цивільних, Міжнародний комітет Червоного хреста, ООН, інші інституції. Вимагаємо зробити все, щоб наші цивільні: мери міст, активісти, журналісти, священники – були визволені! Їх незаконно насильно утримують. Ми за них боремося і закликаємо боротися інших! Також ми ведемо перемовини для звільнення усіх цивільних в рамках обміну військовополоненими", - запевнила Верещук.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ