Події

Від атак російських військ постраждали майже 60 культових споруд у восьми областях - Держетнополітики

З початку війни від атак російських військ уже постраждали щонайменше 59 культових споруд у восьми областях, повідомляє Державна служба з етнополітики та свободи совісті.

"З 24 лютого постраждали вже щонайменше 59 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у щонайменше восьми областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумський, Харківській та Чернігівській. Переважна більшість із них - православні храми. Руйнувань зазнали також мечеті, синагоги, протестантські церкви, релігійні освітні заклади та важливі адміністративні будівлі релігійних організацій", - йдеться у повідомленні пресслужби Держетнополітики.

Зазначається, що у відомстві підготували інтерактивну карту, яка дає змогу бачити всі постраждалі об'єкти. З картою можна ознайомитися за посиланням.

"Інформацію, зокрема фотографії, про пошкодження культових споруд та інші наслідки вторгнення РФ в Україну для релігійних спільнот просимо надсилати на religion@dess.gov.ua. Контактний номер: +380 97 705 38 57", - йдеться у повідомленні Держетнополітики.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ