Події

Італійський суд звільнив українського режисера Лавренчука

Суд Неаполя виніс рішення про звільнення громадянина України Євгена Лавренчука, незаконно затриманого в Неаполі в грудні 2021 року на запит Росії про його екстрадицію, визнавши звинувачення проти нього з боку РФ сфабрикованими, а мотиви переслідування - політичними, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Рішення стало результатом ініційованого мною звернення Національної поліції України до Інтерполу щодо зловживання Росією відомостями в інформаційній системі Інтерпол. За результатами цього звернення відомості щодо громадянина України Євгена Лавренчука, які оброблялися в обліках Інтерполу за запитом Національного центрального бюро Інтерполу в Російській Федерації, були видалені через їх невідповідність положенням статті 3 Статуту Інтерполу, згідно з якою суворо заборонено здійснювати будь-яке втручання або діяльність політичного, військового, релігійного або расового характеру", - написала Денісова у фейсбуці у п'ятницю.

За її словами, у свою чергу суд Неаполя поставив крапку у цьому процесі та звільнив Євгена Лавренчука.

Денісова висловила подяку міністру юстиції Італії Марті Катарі, голові Національної поліції України Ігорю Клименку, консульській службі України в Італії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ