Події

Американські сенатори та голова Мінфіну обговорять законопроект про блокування золотого резерву Росії

Двопартійна група сенаторів США працює спільно з міністерством фінансів, щоб заблокувати золоті резерви Росії приблизно на $132 млрд у зв'язку із ситуацією навколо України, повідомляє Axios.

За даними обізнаних джерел порталу, міністр фінансів США Джанет Єллен зустрінеться цього тижня з чотирма сенаторами, щоб обговорити законопроект про санкції для осіб, які беруть участь в операціях із золотом із запасів ЦБ РФ.

Зазначається, що помічники законодавців працювали з казначейством у минулі вихідні, щоб внести деякі технічні зміни до законопроекту.

Представник Мінфіну повідомив Axios: "Держсекретар Єллен регулярно зустрічається з членами Конгресу для обговорення законодавства. Крім того, співробітники казначейства часто надають технічну допомогу щодо законопроектів про санкції".

Розглянутий законопроект передбачає застосування вторинних санкцій до будь-яких американських організацій, які свідомо здійснюють операції із золотом або транспортують його із запасів Центрального банку Росії. Вони також зіштовхнуться із санкціями, якщо продаватимуть золото фізично чи електронним способом у Росії.

За словами одного із сенаторів, цей законопроект може бути ухвалений вже цього тижня.

Раніше двопартійна група законодавців у нижній палаті Конгресу подала аналогічний законопроект.

Президент США Джо Байден також має повноваження запроваджувати такі санкції незалежно від Конгресу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ