Події

У Маріуполі на сьогодні залишаються 100 тисяч людей у нелюдських умовах - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у Маріуполі станом на сьогодні залишаються 100 тисяч людей у нелюдських умовах.

"Станом на сьогодні у місті перебувають приблизно 100 тис. людей у нелюдських умовах, у повній блокаді, без їжі, без води, без ліків і під постійними обстрілами, бомбардуваннями. Уже не перший тиждень ми намагаємось організувати стабільні гуманітарні коридори для маріупольців. І майже всі наші спроби, на жаль, зриваються російськими окупантами, обстрілами чи свідомим терором", - заявив Зеленський у відеозверненні у ніч проти середи.

Говорячи про захоплення окупаційними військами української гуманітарної колони, що прямувала до Маріуполя, 22 березня біля Мангуша, президент зазначив, що "наразі робиться все, щоб звільнити людей і розблокувати рух гуманітарних вантажів".

Він також подякував міністру закордонних справ Греції Нікосу Дендіасу, який висловив намір особисто супроводжувати гуманітарну місію до Маріуполя.

"Я вдячний міністру закордонних справ Греції, який першим серед європейських офіційних осіб вирішив підтримати роботу наших гуманітарних коридорів до Маріуполя, щоб врятувати наших людей та довезти туди гуманітарний вантаж... Очікуємо реалізації наміру керівника МЗС Греції вже найближчими днями", - сказав Зеленський.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ