Події

Україна відчуває необхідність збільшення постачання гуманітарної допомоги - Стефанішина

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявляє, що обсяг та швидкість доставки гуманітарної допомоги мають відповідати викликам, які стоять перед Україною.

Згідно з повідомленням пресслужби віцепрем'єра, Стефанішина під час онлайн-брифінгу ООН з гуманітарного реагування на кризу, викликану російською збройною агресією, подякувала всім країнам і міжнародним організаціям, які оперативно надали Україні необхідну допомогу, і зазначила, що уряд має повну інформацію про гуманітарні потреби українських областей.

"Всестороння координація з урядом щодо надання гуманітарної допомоги важлива для забезпечення надходження потрібної допомоги до регіонів, які цього потребують. Водночас ми відчуваємо необхідність збільшення таких поставок. Обсяг та швидкість доставки гуманітарної допомоги мають відповідати викликам, які стоять перед Україною", – цитує Стефанішину пресслужба.

Також вона наголосила на важливості зусиль, яких докладають міжнародні організації для фасилітації переговорів з Росією щодо створення гуманітарних коридорів, проте наголосила, що доставка допомоги до найкритичніших районів блокується.

"Росія продовжує порушувати досягнуті домовленості. Закликаємо міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію щодо якнайшвидшого виконання зобов'язань. Сьогодні вже понад 80 населених пунктів потребують допомоги, а деякі фактично знищені російськими військами", – сказала Стефанішина.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ