Події

Шмигаль обговорив із прем'єром Нової Зеландії посилення санкційного тиску на Росію

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із прем'єр-міністром Нової Зеландії Джасіндою Ардерн посилення санкційного тиску на Росію, Україна розраховує на підтримку Нової Зеландії в запобіганні можливим ядерним загрозам.

"Провів розмову з прем’єр-міністром Нової Зеландії Джасіндою Ардерн. Ця країна однією з перших виступила на підтримку України: запровадила жорсткі санкції проти Росії, надає допомогу українцям. Поінформував колегу про бомбардування Росією українських міст, численні обстріли цивільних об’єктів, порушення міжнародного права", - написав Шмигаль у телеграм-каналі.

Також сторони розглянули кроки щодо посилення санкційного тиску на РФ. Зокрема: подальші обмеження діяльності російських банків; заборона входження російських чи пов'язаних суден до портів; визнання РФ державою-терористом; внесення до чорного списку FATF; повне ембарго РФ.

Крім того, прем'єр заявив, що Україна розраховує на підтримку Нової Зеландії в запобіганні можливим ядерним загрозам у зв'язку з ситуацією на Чорнобильській і Запорізькій АЕС.

Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal/2293

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ