Події

Водій і пасажир намагалися вивезти $425 тис. замість задекларованих $12 тис. - митниця

Водій транспортного засобу та його пасажир задекларували $12 тис. під час митного контролю на Вінницькій митниці у пункті "Могилів-Подільський-Отач", проте під час огляду митники виявили $425 тис. та EUR950, повідомила Державна митна служба.

Як зазначила митниця у телеграм-каналі у четвер, водій та пасажир повідомили митникам про переміщення готівкової валюти понад EUR10 тис. в еквіваленті, а на пропозицію задекларувати їх вказали $12 тис.

"Однак під час митного огляду в ручній поклажі було виявлено $425 тис. та EUR950, які не були заявлені за встановленою формою", – зазначено у повідомленні.

За фактом недекларування валюти митники склали протокол щодо порушення митних правил, кошти тимчасово вилучили. Закон передбачає за таке порушення штраф у розмірі 100% вартості та конфіскацію предмета порушення та транспортних засобів.

У митниці нагадали, що фізособа має декларувати при переміщенні через кордон іноземну валюту та банківські метали у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент EUR10 тис.

Джерело: https://t.me/UkraineCustoms/1357

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ