Події

НКЦПФР продовжила повноваження органів управління АТ за неможливості акціонерних зборів через війну

Повноваження органів управління товариством, що завершуються протягом терміну дії воєнного стану, вважаються продовженими до дати завершення дії воєнного стану в разі неможливості проведення загальних зборів акціонерів, повідомила Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР).

"Загальні збори акціонерів акціонерного товариства (АТ) мають бути проведені протягом 90 днів після завершення дії воєнного стану", - йдеться в рішенні регулятора №177 від 16 березня, оприлюдненому на його сайті в четвер.

Іншим рішенням №176 від 16 березня НКЦПФР затвердила порядок проведення загальних зборів на період дії воєнного стану. Ключовими змінами порівняно із звичайним порядком стала можливість розміщення бюлетеня для голосування у вільному для акціонерів доступі не пізніше ніж за дев'ять днів, а кандидатів до складу органів АТ – не пізніше ніж за три дні до дати зборів.

Крім того, різні протоколи зборів голосування можуть бути підписані кваліфікованим електронним підписом.

Ще однією умовою проведення зборів є внесення до переліку акціонерів та повідомлення власників не менше ніж 95% акцій товариства (без урахування акцій на рахунках зберігачів, які пішли з ринку, та без урахування акцій, викуплених АТ).

Комісія уточнила, що рішення набувають чинності з моменту їх оприлюднення на її офіційному вебсайті.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ