Події

Найбільші агроасоціації України прийняті до європейської аграрної спільноти - ВАР

Ключові українські громадські об'єднання аграрної спрямованості, об'єднані в громадську спілку "Всеукраїнський аграрний форум" (ВАФ), 7 березня набули статусу партнерів у найбільшому в ЄС фермерському об'єднанні Copa-Cogeca, що дасть змогу Україні та Європі спільно працювати для недопущення глобальної продовольчої кризи.

Про офіційний вступ до складу іноземної організації повідомляється на Facebook-сторінці громадського об'єднання "Всеукраїнська аграрна рада" (ВАР) у четвер.

"Отримання цього статусу означає не лише інтеграцію в європейську аграрну спільноту, а й надання можливості спільної співпраці у напрямі недопущення глобальної продовольчої кризи у зв'язку із вторгненням РФ на територію України", - зазначено у повідомленні ВАР.

Організація нагадала, що, крім неї, до ВАФ входять провідні українські аграрні асоціації - "Аграрний союз України", "Український клуб аграрного бізнесу", "Всеукраїнська асоціація громад", "Спілка птахівників України" та "Українська аграрна конфедерація".

Як повідомлялося, 1 березня ВАФ подав заявку на вступ до Copa-Cogeca для інтеграції українського агросектору до європейської аграрної спільноти. Також українці попросили найбільше фермерське об'єднання в ЄС надати підтримку Україні у процесі вступу до Євросоюзу за скороченою процедурою.

https://www.facebook.com/agrarna.rada.ua/posts/273225051658954

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ