Події

Порошенко передав зброю, рації та спорядження бориспільській теробороні

П'ятий президент України, народний депутат та лідер політичної партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко передав кулемети, рації та військове спорядження бійцям територіальної оборони з Борисполя, повідомляє пресслужба "Євросолідарності" у вівторок.

Він зазначив, що найближчим часом в Україні буде виготовлено партію бронежилетів із фінської сталі – понад 5 тисяч.

"Ми сподіваємося, що до кінця тижня ми їх привеземо. Я прийняв рішення, що ми у Фінляндії на Бронесталі закуповуємо бронепластини. Найвищої якості з фінської броні. А самі в Україні будемо виготовляти розгрузки, пластиноноски. Загальна кількість, яку ми плануємо сьогодні зробити і поставити в Україну, перевищує 5 тисяч", – наголосив нардеп.

За його словами, бронежилети буде поставлено до батальйонів тероборони Києва та області, які він патронує – зокрема, 206 батальйон столиці, а також батальйони, сформовані у Василькові, Фастові та інших районах Київщини.

Порошенко повідомив, що на прохання міського голови Борисполя Володимира Борисенка в цю координацію увійде і тероборона міста, яке першим прийняло на себе удар російських окупантів.

"5 тисяч у першу чергу ми будемо давати батальйонам, що входять до нашої координації, нашої співпраці. На сьогодні Володимир звернувся, щоб бориспільські сили точно залишилися з нами в тісній координації. Ми працюємо зараз і по Фастівському, і по Васильківському району", – уточнив п'ятий президент.

Він нагадав, що війна де-факто почалася з Борисполя, оскільки саме він одним із перших зазнав ракетного удару.

"Я бачив на власні очі удари ракет по аеропорту. Заграва. Вибухи. Тоді ще більшість українців не збагнули - як це так, що у 21 столітті вночі прокидатися від вибухів бомб і ракет. На сьогодні я хочу відзначити, що в Борисполі зусиллями громади, зусиллями міського голови сьогодні дуже професійно готуються до зустрічі ворога", – уточнив Порошенко.

Нардеп також звернувся до партнерів із закликом терміново надати Україні протитанкові та протиповітряні засоби.

"Терміново нам треба посилити постачання протитанкової та протиповітряної зброї. ПТРК і ПЗРК. Люди з величезним досвідом – ветерани та учасники війни, які знають, як користуватись протитанковими засобами. Те, що нам було поставлено, за перші 13 днів війни частину з них використано. Необхідно, щоб у кожному відділенні були протитанкові засоби, у кожному відділенні були ПЗРК. І щоб ми використали той потенціал для того, щоб збільшити ціну, яку заплатить Путін у разі, якщо він не зупиниться та не відведе свої війська", - наголосив Порошенко.

Він також закликав солдатів ворожої армії здаватися. "Здайтеся, підніміть білий прапор, і вам забезпечать, щоб ви мали можливість, поки Путіна не скинуть, не повертатися в Росію. Тим самим ви врятуєте і своє життя і забезпечите хоч якесь майбутнє", - підсумував п'ятий президент.

У партії також додають, що "Євролідарність" збирає докази про порушення прав людини під час російської агресії для суду в Гаазі. Матеріали необхідно надсилати на адресу: infosprotyv.es@gmail.com та WarCrimesUA2022@gmail.com.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ