Події

Мінцифри отримало понад 700 тис. заяв на виплату 6,5 тис. грн держпідтримки через "Дію"

Міністерство цифрової трансформації України отримало від українців понад 700 тис. заяв на виплату 6,5 тис. грн держпідтримки через застосунок "Дія".

"Зранку запустили послугу і вже прийняли більше ніж 700 000 заяв на "єПідтримку". Грошова допомога становить 6 500 грн. Хто може її отримати? Наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп", - написав віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Він наголосив, що виплата спрямована на підтримку населення у тих областях, де відбуваються найактивніші бойові дії. Також це підтримає фізосіб-підприємців, які не можуть забезпечувати себе через початок війни.

Кошти держпідтримки можна витратити без обмежень, наголосив віцепрем'єр.

Як повідомлялося, з 8 березня розпочато прийом заяв на виплату 6,5 тис. грн допомоги українцям, які втратили роботу через війну.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів №204 від 6 березня, на виплати можуть розраховувати жителі Чернігівської, Херсонської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Київської, Одеської, Житомирської та Волинської областей та Києва.

Уряд скерував на ці цілі 21,45 млрд грн., що дає змогу виплатити по 6,5 тис. грн.3,3 млн осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ