Події

Уряд України визначив порядок броні військовозобов'язаних

Міністерство економіки України узагальнюватиме подані держорганами пропозиції щодо бронювання військовозобов'язаних та протягом одного робочого дня ухвалюватиме відповідне рішення та надсилатиме його копію Міністерству оборони, а також зазначеним органам.

Відповідний порядок бронювання військовозобов'язаних за умов правового режиму воєнного стану визначено постановою Кабінету Міністрів №194 від 3 березня.

Згідно з ним, органи держвлади подають Мінекономіки погоджені Міноборони пропозиції щодо бронювання військовозобов'язаних у відповідних сферах управління, галузях національної економіки, на підприємствах, в установах та організаціях затвердженої у постанові формі з відповідним обґрунтуванням.

Дія цієї постанови поширюється також на уповноважені банки, залучені до роботи в умовах особливого періоду.

Відповідно до документа, у рішенні Мінекономіки зазначено термін дії відтермінування, який не може перевищувати шість місяців.

З метою підтвердження надання відтермінування від призову на військову службу під час мобілізації та воєнного часу орган держвлади видає військовозобов'язаному витяг із наказу Мінекономіки.

Міноборони організує через Генштаб ЗСУ доведення в одноденний термін до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки виписок із наказів Мінекономіки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ