Події

Минулої доби на територію України було ввезено 3,5 тис. тонн гумдопомоги - Мінсоцполітики

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що минулої доби в Україну було ввезено 3,5 тис. тонн гуманітарної допомоги.

"Ми спростили всі можливі процедури для постачальників та отримувачів гуманітарної допомоги для того, щоб вона надходила вчасно. Митниці, логістичні склади працюють на повну. Обласні військово-цивільні адміністрації та координаційні штаби напрацювали алгоритми роботи з гуманітарною допомогою від поширення за кордоном інформації про потреби, перетину кордону, обробки на логістичних складах до взаємодії з неурядовими гуманітарними організаціями та логістики Україною, яка необхідна, щоб доставити вантаж у точку, де його потребують", - йдеться у повідомленні пресслужби Мінсоцполітики.

Зазначається, що обсяги допомоги зростають щодобово.

Тож якщо 3 березня надійшло 2,5 тис. тонн гуманітарної допомоги, то 4 березня – вже 3,5 тис. тонн.

"Це продукти харчування, одяг, засоби особистої гігієни, медикаменти та медичне обладнання, інші товари, необхідні для задоволення життєвих потреб людей, які вимушено змінили місця проживання, постраждали від воєнних дій, а також тих, які приєдналися до територіальної оборони", – йдеться у повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ