Події

Під час оборони Енергодара особовий склад Нацгвардії зазнав втрат, кількість уточнюється - МВС

Особовий склад Національної гвардії України зазнав втрат і загиблими, і пораненими, під час оборони м. Енергодара Запорізької області, повідомляється на сторінці Міністерства внутрішніх справ України у Facebook у п'ятницю вранці.

"В особового складу Національної гвардії України втрати й поранені. Інформація уточнюється щодо кількості", - повідомляють у відомстві.

Також, за даними МВС, представники Запорізької атомної електростанції заявляють, що наразі на найбільшій АЕС Європи є реальна загроза ядерної небезпеки. Було відключено один блок.

"Після опівночі розпочалися активні обстріли наших позицій, які охороняла та обороняла Національна гвардія України. Противник застосовував вогонь із танків, зі стрілецької зброї, а також вогонь снайперів. Унаслідок чого сталося загорання приміщень. На базі Запорізької атомної електростанції виникла пожежа адміністративного приміщення та навчально-тренувального корпусу від обстрілів окупантами. Незважаючи на це, ворог продовжив стріляти в напрямку станції. Допустити підрозділи ДСНС до гасіння пожежі вдалося лише під ранок і частково локалізувати пожежу", - йдеться в повідомленні.

У МВС також повідомили, що біля Енергодара зосереджені близько 90 одиниць техніки, а також підрозділи "кадировців" із тепловізорами та зброєю для ефективного бою в нічних умовах.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ