Події

Держпродспоживслужба спростувала заяву "Укрлендфармінгу" про можливий мор птахів через бойові дії

Птахофабрики Богодухівська (с. Протопопівка Харківської обл.) та птахофабрика "Охоче" (с. Охоче Харківської обл.), що входять до складу агрохолдингу "Укрлендфармінг", працюють у штатному режимі та забезпечені кормами для птахів, газопостачанням та електроенергією, а готова продукція з підприємств реалізується через торговельні мережі Харкова та Харківської області.

Відповідне спростування інформації "Укрлендфармінгу" про неможливість постачати на його птахофабрики комбікорми для птахів через агресію РФ, що загрожує вимиранням поголів'я та подальшою екологічною катастрофою, оприлюднено на сайті Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у четвер.

"Інформація, яка поширюється через інтернет та соціальні мережі про критичну ситуацію птахофабрик Богодухівської та "Охоче" агрохолдингу "Авангард", є неправдивою. Птахофабрики на території Харківської області працюють у штатному режимі та забезпечені кормами для птиці, газопостачанням та електроенергією під час воєнного стану. Продукція птахівництва реалізується через торговельні мережі Харкова та Харківської області", - зазначила Держпродспоживслужба.

"Укрлендфармінг", до складу якого входить агрохолдинг "Авангард", що виробляє курячі яйця, 2 березня повідомив на своєму сайті, що Чорнобаївська (смт Білозерка Херсонської обл.) та Богодухівська птахофабрики, а також птахофабрика "Охоче", які належать йому, залишилися без можливості годувати птицю та вивозити готову продукцію через воєнні дії з боку РФ. Це загрожує масовим мором поголів'я птиці та подальшою екологічною катастрофою у регіоні, зазначив холдинг.

За даними Держпродспоживслужби, на територіях Київської та Херсонської областей є проблеми з постачанням дизельного пального. "Ситуація складна, проте фахівці Держпродспоживслужби спільно з органами місцевої влади та разом із керівництвом підприємств намагаються знайти рішення проблемних питань у цілодобовому режимі", - повідомила служба.

Як повідомлялося, 2 березня "Укрлендфармінг" заявив про неможливість годувати птицю на Чорнобаївській та Богодухівській птахофабриках, а також птахофабриці "Охоче". За його даними, також було знеструмлено найбільший у Європі інкубатор у смт Макарів Київської області.

"Крім екологічної небезпеки, зупинка підприємств може призвести і до дефіциту яєць в Україні. Наша група компаній забезпечувала курячими яйцями до 30% ринку України. Зараз ми можемо говорити про фактичну втрату 15% виробництва яєць у країні", - констатував агрохолдинг у повідомленні 2 березня.

"Укрлендфармінг" є одним із найбільших агрохолдингів у Євразії. Вирощує зернові, велику рогату худобу, здійснює дистрибуцією техніки, добрив та насіння. "Авангард", що входить до нього, є найбільшим в Україні виробником яєць та яєчних продуктів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ