Події

Відкрито справу за фактом артобстрілів будинків та цивільної інфраструктури Маріуполя – Офіс генпрокурора

За фактами артилерійського обстрілу будинків та цивільної інфраструктури м. Маріуполя відкрито кримінальне провадження, повідомляє Офіс генпрокурора.

"За процесуального керівництва Маріупольської окружної прокуратури за численними фактами артилерійського обстрілу житлових кварталів м. Маріуполя розпочато досудове розслідування. Внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 УК)", – йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора в Телеграм-каналі.

У повідомленні наголошується, що, за даними слідства, окупаційні війська РФ, що перетинають державний кордон України, щодня масово обстрілюють із різнокаліберної зброї багатоквартирні будинки, де живуть мирні жителі.

Протягом 1 та 2 березня, за інформацією Офісу генпрокурора, обстріляно житлові масиви в Лівобережному та Центральному районах м. Маріуполя.

"Після обстрілу житлового кварталу Кіровського десятки поранених та загинув 16-річний хлопець. Сьогодні зранку з реактивної артилерії обстріляли пологовий будинок у Лівобережному районі міста, у підвалі якого перебували люди. На щастя, ніхто не постраждав", - йдеться в повідомленні.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/2996

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ